100% Snow

Het heeft stevig gesneeuwd in de zuidelijke Franse en Italiaanse Alpen en er is de volgende 24 uur nog (veel) meer op komst voor Italië.

Het contract is groot met de noordflank, waar het na de sneeuwval van vorige week nagenoeg droog bleef. Een rondtollend lagedrukgebied boven de Middellandse zee duwt ook de komende 48 uur nog veel sneeuw tegen de zuidelijke Alpen op. Kijk maar eens naar de neerslagkaart tot en met dinsdagnacht hieronder. De sneeuw beperkt zich grotendeels tot Italië. De zuidelijke Franse Alpen krijgen geen verse sneeuw meer, al is daar de voorbije dagen al meer dan genoeg gevallen. Kanttekening is wel dat het langzaam wat warmer wordt, met een sneeuwgrens rond de 1.700 meter.

Woensdag vallen er aan de zuidzijde nog een paar buitjes, maar donderdag blijft het overal droog. De zon gaan dan ook weer schijnen aan de noordzijde. De mooiste dag van de week.

Vrijdag en zaterdag dient zich alweer een nieuwe storing aan met opnieuw sneeuw voor de zuidelijke, maar dit keer ook de Franse en Zwitserse Alpen. Het gaat dit keer om een meer westelijke luchtstroming waardoor dit keer ook het noordwesten aan de beurt komt.

Hoeveel er precies gaat vallen, is nog veel te vroeg, maar er staan stevige neerslagsignalen op de kaarten. Oostenrijk houdt het waarschijnlijk het langst droog, maar ook daar wordt het na het weekend wisselvalliger. Allemaal uiteraard met een stevige slag om de arm, zo ver in de toekomst. We volgen het op.

Weerbericht aangeleverd door www.sneeuwzeker.be