100% Snow

Dankzij een aantal jonge atleten in de wereldbeker alpineskiën heeft de Royal Belgian SkiFederation het management van Télé Anzère en SWISSPEAK Resorts kunnen overtuigen. Het hoofdsponsorcontract begint te lopen vanaf 1 oktober 2021 voor een periode van twee jaar. De Royal Belgian Ski Federation zal optreden als ambassadeur voor de residenties van SWISSPEAK Resorts en het skigebied Anzère, die jonge atleten en de volgende generatie Belgische skiërs zullen verwelkomen voor hun trainingssessies.

ADELBODEN, SWITZERLAND – JANUARY 10 : Armand Marchant of Belgium in action during the Audi FIS Alpine Ski World Cup Men’s Slalom on January 10, 2021 in Adelboden Switzerland. (Photo by Alexis Boichard/Agence Zoom)

Kim Vanreusel, Sam Maes, Armand Marchant, Dries Van Den Broecke en Tom Verbeke vormen samen het Belgische nationale team dat steeds beter kan wedijveren met de wereldtop. Met een achttiende plaats in de eerste reuzenslalom van het seizoen in Sölden liet Sam Maes een erg mooi resultaat optekenen. Een twaalfde stek in de reuzenslalom van Kranjska Gora in maart 2019 blijft evenwel zijn beste uitslag in de wereldbeker. Ook Armand Marchant kan buitengewone prestaties voorleggen. Na meerdere top dertig-noteringen in de wereldbeker behaalde hij dit jaar een geweldige tiende plaats in de slalom en een vijftiende plek op de combiné tijdens he twereldkampionschap alpineskiën in Cortina d’Ampezzo. Ter herinnering, in 2020 veroverde Armand een fantastische vijfde plaats op de Wereldbeker-slalom in Zagreb. Hij was toen de snelste in de tweede run. Het is het beste resultaat ooit behaald door een skiër van de Royal Belgian Ski Federation.

Swisspeak Resorts

Met vier resorts die worden uitgebaat en meer dan tien projecten die in de steigers staan, waaronder een in Anzère, zet Swisspeak Resorts de sterke ontwikkeling van haar internationale aanbod verder. Sébastien Travelletti, Ceo van Swisspeak Resorts en voorzitter van Télé Anzère: “Dankzij de uitstekende resultaten van de skiërs van de Royal Belgian Ski Federation worden wereldbekerwedstrijden door steeds meer Belgische skifans gevolgd. Swisspeak Resorts, Anzère en de atleten van de federatie delen dezelfde waarden en vooral de passie voor skiën. Als sponsors zijn we trots dat we de federatie en haar atleten mogen rekenen tot de ambassadeurs van onze merken in België.” 

De Swisspeak Resorts residenties bieden een makkelijke en eenvoudige toegang tot uitzonderlijke, authentieke bestemmingen in de Zwitserse Alpen. Elk verblijf is ontworpen en bedacht voor een geslaagde en intense vakantiebeleving. Bij Swisspeak Resorts is men ervan overtuigd dat dit gevoel wordt versterkt door een verblijf op maat zodat elke gast een veelheid aan sterke, onvergetelijke ervaringen ontdekt, beleeft en deelt. Swisspeak Resorts staat voor het ideale leven en alle geneugten van de bergen van start tot finish.

www.swisspeakresorts.com

Anzère

(Photo by Jurgen Groenwals)

Deze vakantiebestemming ligt 1500 meter boven de zeespiegel op een zonnig plateau met prachtig uitzicht over het Rhônedal. Anzère is in alle seizoenen een aanrader. Hetwintersportstation is gezegend met een fenomenaal panorama over de Walliser Alpen. Het gebied telt dertien liften, goed voor 58 kilometer aan gemarkeerde pistes. Anzère is als zuidelijk georiënteerd, zonovergoten paradijs in het hart van het kanton Wallis de ideale bestemming voor liefhebbers van de natuur en actieve buitenvakanties. 

www.anzere.ch