100% Snow

Van 6 tot 19 februari, afwisselend in Méribel (vrouwen- en parallelwedstrijden) en Courchevel (mannenwedstrijden), brengen de wereldkampioenschappen alpineskiën de twee ski resorts van les 3 Vallées tot leven. Na de Olympische Spelen is het het grootste ski-evenement ter wereld.

Zelden heeft in het alpineskiën een internationaal evenement plaatsgevonden in zo’n “ketel”, midden in Méribel. In dit unieke circus kunt u alle gebeurtenissen zien die plaatsvinden in een sfeer van volksjubel! Buiten de sport zijn de wereldkampioenschappen een groot feest dat iedereen in staat stelt samen te komen en zijn passie voor skiën ten volle te beleven. De evenementen, de openings- en sluitingsceremonie, concerten, entertainment, podia, fanzones langs de pistes, een levendig dorp en topsport maken deze wereldkampioenschappen skiën tot een uitzonderlijk evenement om ter plaatse mee te maken.

EEN ECHTE “CHAUDRON”

La Chaudanne, het sneeuwfront van Méribel, wordt het zenuwcentrum van de wereldkampioenschappen skiën. Het dorp en de stands gaan 1u30 voor het begin van het evenement open. Ter plaatse zullen stands met versnaperingen, eetzalen, concerten en liveshows bijdragen tot het opwarmen van de sfeer. Reuzenschermen en entertainers zullen aanwezig zijn om de druk voor de start van de races op te voeren. s Avonds wordt de uitreiking van de medailles en de trekking van de nummers voorafgegaan door een concert of een voorstelling met vrije toegang. In het finishdorp zijn winkels voor levensmiddelen en souvenirs, uitgaansgebieden en merkstands. Een heel deel van het dorp zal beschikbaar zijn voor verenigingen die zich bezighouden met het respect voor het milieu, de bescherming van de bergen en de opvoeding van jongeren.

FANZONES & MEDAL PLAZA

Dit is de originaliteit van de piste van Méribel. Langs het parcours worden twee fanzones ingericht zodat de toeschouwers de race optimaal kunnen beleven. Deze gratis hotspots zullen worden uitgerust met geluid en een reuzenscherm en een animator, zodat de toeschouwers de atleten tijdens de eerste 25 seconden van de loop kunnen volgen en hen vervolgens op de reuzenschermen kunnen volgen tijdens de laatste minuut van de race. Tot overmaat van ramp maken een verfrissingsbar en een snackbar de ervaring compleet.
Tijdens de après-ski (16.30-19.30 uur) zal het Medal Plaza elke dag de place to be zijn. Op het sneeuwfront van de Chaudanne in Méribel worden voorafgaand aan de show concerten gegeven (o.a. Synapson, Chinese Man, Vitalic, Danakil, Feder, Flavia Coelho…) om vervolgens plaats te maken voor de kampioenen van de dag die op het podium komen om hun medailles in ontvangst te nemen. De verwachte artiesten zullen het hele publiek laten dansen en zingen, sfeer gegarandeerd!

Tijdens het evenement worden talrijke evenementen en feestelijke bijeenkomsten gepland om het verblijf van vakantiegangers en toeschouwers ritme te geven. Het is onmogelijk om de “Wereldkampioenschapservaring” niet te beleven, die zal gedurende 15 dagen overal in het resort voelbaar zijn!

VOOR WIE HET EVENEMENT WIL BIJWONEN

De dagprijzen variëren van 15 € (aankomstracket) tot 50 € op de tribune.
Tussen Courchevel le Praz en Méribel la Chaudanne rijden gratis pendelbussen die voor iedereen toegankelijk zijn. Ten slotte zal de Olympus-kabelbaan van Brides-les-Bains naar Méribel gratis toegankelijk zijn van 6 tot 19 februari van 7 tot 18 uur.

Bezoek www.meribel.net en www.courchevelmeribel2023.com voor meer informatie.