100% Snow

De gastronomie in de Dolomitenregio Seiser Alm verbaast door de veelzijdigheid: naast de combinatie van alpine-mediterrane gerechten omvat het ook een aanbod dat gaat van  gourmetkeuken tot traditionele volkskeuken. U heeft de keuze of u in een rustieke hut of een bergrestaurant wilt pauzeren of van een menu in een gourmetrestaurant wilt genieten.

Seiser Alm, op in het Italiaans Alpe di Siusi, is met 57 vierkante kilometer de grootste bergweide van Europa. De vele brede – en relatief eenvoudige – pistes maken er een ideaal skigebied voor families met kinderen van. De prachtige uitzichten op de unieke bergwereld van de Dolomieten (UNESCO Werelderfgoed) en de eindeloze vergezichten van Seiser Alm zorgen bij iedere vakantieganger voor een onvergetelijke en opwindende vakantie. Het uitzicht op de Dolomietentoppen Sassolungo, Sassopiatto, Schlern en Rosengarten is ronduit adembenemend. Geen wonder dat dit prachtige gebied onderwerp is van zoveel sagen en legenden, zoals die over koning Laurin. Op de bergweide en in de dorpen aan de voet ervan – Kastelruth/Castelrotto, Seis, Völs/Fiè en Tiers/Tires – kunt u in uw vakantie van dichtbij kennismaken met de boerentradities en de trots van de lokale bevolking.

Ook nu nog bevinden zich in vakantieregio Regio Seiser Alm twee keer zo veel boerderijen als horeca-bedrijven. Tijdens talrijke wandelingen kunnen kastelen en kasteelruïnes, kapellen, betoverende plekjes en musea worden bezocht, die u inzicht geven in het verleden van de Dolomitenregio Seiser Alm en uw vakantie afwisselend maken.

Puur genieten

Italië staat niet voor niets bekend als een land met een pure heerlijke en eerlijke keuken. Dat is in Seiser Alm natuurlijk niet anders. Naast de familiaire, gastvriendelijke sfeer en de hoogwaardige architectuur zorgt ook de gastronomie voor een hoog welzijnsgevoel tijdens de zomervakantie.

Alpenhutten en bergrestaurants

Of het nu gaat om een bergtocht of plezierwandelen, een trektocht of ontspannen wandelen gaat: Zuid-Tirol en de Seiser Alm bieden een natuur- en landschapservaring voor iedereen, ongeacht leeftijd, conditie en vermogen. Alpenhutten en bergrestaurants langs de wandelpaden nodigen u uit voor een pauze en een gezellig samenzijn terwijl u geniet van de traditionele Zuid-Tiroolse keuken. De bergrestaurants verleiden met een interessante mix van de traditionele Zuid-Tiroler en de mediterrane keuken.

Hoogtepunten van de gastronomie zijn de plezierweken en gastronomische dagen, die elk jaar plaatsvinden: de Völser Kuchlkastl in oktober is een van de oudste gastronomische weken in Zuid-Tirol, waarin geraffineerd bereide, lokale gerechten worden geserveerd. Ook populair zijn de culinaire evenementen in de openlucht, zoals de Berglertafel met uitzicht op de Rosengarten/Catinaccio, de Tabbla Toò op de Seiser Alm of de Krausentafel op de Kofel in Kastelruth/Castelrotto.