100% Snow

Een opvouwbare ski? Toegegeven, ook wij reageerden in eerste instantie sceptisch. Maar kijk, het Sloveense Elan, vaak voorloper in innovatieve technologieën in de ski-industrie heeft het toch maar klaargespeeld. De Elan Voyager is ‘s werelds eerste hoogwaardige opvouwbare ski.

Nu is het niet de eerste keer dat Elan op de markt verschijnt met een opvouwbare ski. Zo was er de toerski, Ibex Tactix, ontwikkeld in samenwerking met het Sloveense leger. Een opvouwbare ski moest het transport – via helicopter bijvoorbeeld – een stuk eenvoudiger maken. Die Ibex Tactix krijgt nu een vervolg in een pisteski voor dagdagelijks gebruik.

In een nieuwe dynamische wereld blijft één ding duidelijk – gepassioneerde skiërs willen hun kostbare vrije tijd in de bergen doorbrengen. Voor de stedelijke skiliefhebber die een druk werkschema combineert met reizen, familie en verschillende hobby’s, is een snelle skitrip de ultieme manier van plezier. Met het oog op de snel veranderende reisvoorschriften is alles wat het bereiken van dat doel kan vergemakkelijken, van onschatbare waarde.

De Voyager is gemakkelijk te vervoeren; of het nu in de auto, trein of het vliegtuig is. De ski is eenvoudig en snel mee te nemen in zijn op maat gemaakte tas. Ondanks dat de ski zo ruimte-efficiënt is, doet de Voyager alles wat een veeleisende skiër maar wil, zonder ook maar iets aan prestatie in te leveren. De technologie die in de Voyager verwerkt is, tilt dit naar een nog hoger niveau. Het resultaat is een ski waarmee je het wachten aan de bagageband of de saaie rij in de verhuurwinkel kunt omzeilen. Een ski die het toelaat te carven op geprepareerde pistes, door poeder te zweven, moguls aan te vallen – en dan in de achterbak van je auto te leggen met genoeg ruimte voor je andere bagage.

Het geheim van de Voyager is de revolutionaire Connect-technologie van Elan, die gebruikmaakt van een zeer geavanceerd vierassig mechanisme dat de ski bij het vouwgewricht aan elkaar verbindt en afdicht. Dit kenmerk, gecombineerd met een met carbon versterkte verbindingsplaat, dient als ondersteunend draagplatform. De twee componenten werken samen om torsiestijfheid te bieden, maar zorgen er ook voor dat de ski kan worden opgevouwen tot een compact, gemakkelijk te vervoeren pakket dat voldoet aan de vereisten voor ruimbagage.

De Voyager beschikt ook over de Amphibio-technologie, een revolutionair ski-ontwerp dat zowel rocker- als camber-profielen integreert in speciale linker- en rechterski’s. De camber binnenrand zorgt voor precisie, kantengrip en stabiliteit, terwijl de rocker buitenrand vergevingsgezind is en zorgt voor geleidelijke overgangen. Ten slotte garanderen de gelamineerde Woodcore- en RST-sidewalls maximale grip van boven- tot onderkant.

Het pakket bevat Voyager skis, bindingen, stokken en een op maat gemaakte tas en zal €1499,95 kosten. De Elan Voyager is ook als losse ski verkrijgbaar voor € 1299,95 De ski komt in drie maten, 160 (gevouwen tot 87 cm), 166 (gevouwen tot 89 cm) en 172 (gevouwen tot 93 cm) en drie kleuren (zwart, groen en roze).

Meer info via https://elanskis.com/eu/voyager