100% Snow

De Vislight-collectie is een van de toplijnen van Peak Performance.  Het is vooral gericht op liefhebbers van toerski en zelfs bergbeklimmen. Ze is beschikbaar voor zowel mannen als vrouwen.  Sinds dit jaar is deze lijn bedoeld om de avonturier het hele jaar door te vergezellen.  Hij kan zowel in de winter als in de zomer worden gedragen. Ik draag hem nu al twee (winter)seizoenen en ben er meer dan tevreden over.  De jas en de broek zijn voor mij meer geschikt voor de winter dan voor de zomer.

Laten we beginnen met het jack: ik hou van de pasvorm, vrij smal, in tegenstelling tot wat Peak doet voor freeride in het bijzonder. Het Gore Tex Pro-membraan is uiterst kwalitatief en ik heb het gedurende twee winters kunnen testen onder alle omstandigheden: sneeuw, regen, extreme kou…. Het is extreem bestendig! De jas van deze winter is iets korter dan die van vorig jaar, die ook twee zeer praktische onderste ritszakken heeft. Ik begrijp niet waarom ze verwijderd zijn, want ze waren erg praktisch, vooral bij toerski, om een riem of energiereep in op te bergen… De jas is erg ademend en de klassieke openingen onder de armen zijn zeer effectief. Alle naden zijn uiteraard waterdicht en de YKK Aquaguard ritsen doen het werk perfect. Het is voorzien van Recco-reflectoren voor maximale veiligheid buiten de piste en het capuchon – dat over een helm gedragen kan worden – heeft een CohæsiveTM-koord voor optimale omsluiting. Het jack is samendrukbaar en kan worden opgeborgen in zijn eigen kap om zo weinig mogelijk ruimte in te nemen in de rugzak.

De broek is zeer comfortabel maar een beetje te los naar mijn smaak, vooral als ik op toerski ga. Ik heb liever een broek met dezelfde pasvorm als de jas, smaller en misschien met stretch-inzetstukken. De doorlopende beenrits zorgt voor aangepaste ventilatie en gemakkelijke toegang tot de boots. Speciale vermelding verdienen de drie zakken: een kleine rechtsboven en een cargozak op elke dij… In elke zak kunt u uw handschoenen of zelfs stijgvellen stoppen. Dat is praktisch en laat u toe vele extreme situaties (stormen…) het hoofd te bieden.

Hoe zit het met de stijl? Ik vind hem mooi, ook al zeggen sommige van mijn vrienden dat ik met een soort afwashandschoenen ski… Ze bedoelen daarmee de onderkant van de mouwen van de jas, die dit jaar in een zeer uitgesproken en flitsende gele kleur zijn… Dat is de bedoeling: van een afstand gezien worden en met je armen over elkaar in de lucht kunnen zwaaien.

De Vislight-serie is deze winter verkrijgbaar in verschillende versies: scarabee green (met gele mouwen voor een geweldig effect), in drie kleuren met een enigszins vintage maar meer dynamische uitstraling (blue Island, green Ivy en blase tendra) of in volledig zwart voor de meer conservatieve bergsporter.
Ik vond de grijze serie (met fel oranje mouwen) afgelopen winter erg mooi, maar die van dit jaar is ook erg goed.


Merk op dat Peak Performance ook een lichter model aanbiedt met een Gore-Tex Active-membraan, meer voor lente- en zomeravonturen (fietsen, klimmen, wandelen) maar nog steeds met gekleurde mouwen als opvallend kenmerk… Om in alle omstandigheden zichtbaar te blijven.

www.peakperformance.com