100% Snow

De poedersneeuw in Japan is wereldvermaard. Op het noordelijke eiland Hokkaido valt meer dan vijftien meter sneeuw per jaar. De sneeuw is er licht en overvloedig aanwezig. Als eerbetoon aan de legendarische hoeveelheden sneeuw die van Japan een puur poederparadijs maken, heeft het Franse Julbo twee goggles gemaakt, bol van Japanse symboliek.

De Franse specialist in sportbrillen, goggles en helmen blinkt al meer dan 130 jaar uit op de markt van sportbrillen. Zowel hun monturen als lenzen bieden optimale bescherming voor iedereen die van de vaak krachtige bergzon wil genieten. Vorig jaar verraste Julbo ons nog met de Quickshift, een goggle speciaal gemaakt voor skitoering of splitboarding. Dit jaar duiken ze de borstdiepe poeder van Japan in met een gelimiteerde reeks.

Japan is een land van technologie, cultuur, grafisch design, gastronomie en levenskunst. Het is eveneens een begrip in de wereld van het freeriden met mythische plaatsen, magische sneeuw en buitengewone panorama’s. Clément, ontwerper bij Julbo, combineert in zijn skimasker zijn twee passies en de leuke tips van een onvergetelijke reis naar het land van de rijzende zon.

Quickshift Yotei

Mount Yōtei is een actieve vulkaan op het eiland Hokkaido, een iconisch begrip voor toerskiërs en freeriders in Japan. De Quickshift Yotei is voorzien van het Switch-air system en een Reactive Glare Control lens. Het Switch Air-systeem biedt een actieve controle van de ventilatie en het comfort dankzij twee verwijderbare delen aan de onderkant van het frame. Dankzij deze innovatie is de goggle volledig modulair tijdens het klimmen of afdalen, ongeacht de lengte of intensiteit van de inspanning. De frameloze constructie en cilindrische lens garanderen een perfecte stijl, gezichtsveld en pasvorm, terwijl de Reactiv fotochromatische lenzen een optimale zichtkwaliteit garanderen, ongeacht het weer. De hoofdband is rechtstreeks in de frameloze constructie geïntegreerd en geeft zo een minimalistisch ontwerp.

Prijs: € 235

Alpha Tokyo

Met een rode kleur geïnspireerd op de Tokyo Tower en een interieurdesign dat doet denken aan manga en de wijk Roppongi, zal deze stedelijke versie rijders in alle omstandigheden begeleiden met zijn Spectron 2 Glare Control-scherm. De Alpha Tokyo Japan Series goggle biedt een breed en duidelijk gezichtsveld tijdens het skiën of snowboarden. Het moderne ontwerp benadrukt het grote cilindrische scherm en de perfecte integratie van de brede hoofdband. In de poedersneeuw, op de piste of in het park biedt hij een perfecte pasvorm met een helm en optimaal comfort. Het assortiment hoogwaardige optische Spectron-lenzen garandeert een helder en beschermd zicht.

Prijs: € 120

Elk skimasker wordt geleverd met een Furoshiki – een traditioneel Japanse wikkeldoek – voor de nodige bescherming en die je meteen ook een kaart en enkele tips over Japan geeft.