100% Snow

In de wereld van bergbeklimmen en skiën geldt een gouden regel: veiligheid eerst. In deze wereld waar elke gram telt en veelzijdigheid een onmiskenbare troef is, is de beschermende helm van het grootste belang. Vandaag bekijken we Julbo’s THE PEAK LT, een veelbelovende metgezel voor besneeuwde beklimmingen en uitdagingen op grote hoogte.

Lichtgewicht en veelzijdig: een winnende combinatie

Toen Julbo aankondigde de grenzen van lichtheid te verleggen met het model The Peak Lt, was dat geen loze belofte. Met een pluimgewicht van slechts 360 gram voor de winterversie (met oorbeschermers) en 320 gram voor de zomerversie (zonder oorbeschermers) is deze helm een genot om dragen. Dit is des te indrukwekkender als je bedenkt dat de helm een dubbele certificering heeft voor skiën en bergbeklimmen (respectievelijk EN1077 en EN12492), waardoor het een onmisbare bondgenoot is voor bergavonturiers.
Voor onze test hebben we hem voornamelijk gebruikt zonder de Xtra-lite wintervoering, door simpelweg een muts op het hoofd te dragen voordat we de helm opzetten.

Comfort en ergonomie: doordacht ontwerp

De eerste indruk wanneer je The Peak Lt opzet is er een van absoluut comfort. Dankzij de dubbele in-mold constructie en lichtgewicht bandjes vormt deze helm zich perfect naar de vorm van je hoofd, zodat er geen ongemakkelijk drukkend gevoel ontstaat. De verwijderbare oorschelpen zijn een slimme toevoeging, waardoor je ze eenvoudig kunt aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren. Bovendien zorgt het nauwkeurige verstelsysteem voor een optimale pasvorm, zelfs in de meest extreme omstandigheden. Hij is gemakkelijk te combineren met de Cyrius-goggle of de Density-goggle van hetzelfde merk.

Innovatie en praktisch: slimme functies

Julbo doet geen half werk als het gaat om innovatie. De Peak Lt helm zit boordevol functies die het leven in de bergen makkelijker maken. De Fidlock® magnetische gesp maakt het vastzetten van de helm kinderspel, terwijl de meerdere ventilatiegaten zorgen voor een optimale luchtcirculatie, waardoor een verstikkend gevoel wordt voorkomen. De lussen voor de hoofdlamp en het bevestigingssysteem voor het masker zijn praktisch en zorgen voor een soepele overgang tussen verschillende activiteiten.

Eindoordeel: een betrouwbare metgezel in het hooggebergte

Na het testen van The Peak Lt in verschillende omstandigheden (een ijswandeling, talloze toerski-uitstapjes, twee weken skiën op de piste), valt niet te ontkennen dat Julbo met dit model de spijker op de kop heeft geslagen. Deze veelzijdige, lichte en comfortabele helm biedt optimale bescherming zonder in te boeten aan bewegingsvrijheid. De Peak Lt helm is een betrouwbare metgezel, klaar om elke uitdaging aan te gaan die de bergen te bieden hebben. Kortom, Julbo heeft opnieuw zijn expertise bewezen als het gaat om berguitrusting.
De Peak Lt is verkrijgbaar in verschillende kleuren en deze winter heeft Julbo ook een versie op de markt gebracht met een RECCO-reflector.

www.julbo.com