100% Snow

Pal in de Eggental Dolomieten ligt een eenzame reus: Latemar. Deze groteske berg brengt wandelaars terug naar de basis: één zijn met de natuur. Wie even wil uitrusten in deze brute, fotogenieke omgeving kan een pauze inlassen in Oberholz. Dankzij z’n vooruitstrevende architectuur en grote ramen kom je in deze alpenhut ogen tekort. Vlakbij ontdek je Carezza Dolomites, het skigebied bij uitstek voor gezinnen en families.

De Latemar is een van de minst ontwikkelde massieven van de Zuid-Tiroolse Dolomieten: er zijn slechts enkele hutten die rust bieden aan wandelaars – een bijzonder goede reden om niet uit de buurt van de Latemar te blijven, maar op zijn vele wegen te wandelen, want die beloven een waar bergavontuur!

Ski Center Latemar is het grootste skigebied in Val Di Fiemme-Obereggen en zonder twijfel een van de mooiste van Trentino, Zuid-Tirol. Wie bij de term ‘grootste’ skigebied droomt van honderden kilometers pistes, is hier echter aan het verkeerde adres. Met slechts 49 kilometer aan pistes is Ski Center Latemar niet bijzonder groots maar het gebied is wel heel erg uitgestrekt waardoor het lijkt dat je veel meer pistes ter beschikking hebt. Ski Center Latemar is geschikt voor elke type skiër, zowel beginners als gevorderden, sportievelingen als families met kinderen komen hier uitstekend aan hun trekken.

Voor wie het pittiger mag, is er de Torre di Pisa-afdaling. Beginners sturen we vol vertrouwen naar de brede blauwe pistes op de Ganischer Alm. Kinderen kunnen terecht in de verschillende kinderlanden. Tijdens de wandeling in het ‘Drakenbos’ worden kinderen en families ondergedompeld in een magische wereld. Mag het wat sneller? Meer op zoek naar een adrenaline kick?

Op de ‘Alpine Coaster Gardone’ slinger je op een tweepersoonsbob aan een waanzinnige snelheid doorheen het landschap, 360° loop inbegrepen. Freestylers tonen hun tricks in een van de beste snowparks van Italië.

Maar waar Latemar vooral in uitblinkt, zijn de onwaarschijnlijk knappe en adembenemende panorama’s.

Meer info op: https://www.latemar.it/en/ski-center-latemar-2/