100% Snow

Deze winter markeert de 60e verjaardag van Les Menuires, een periode die gekenmerkt wordt door architectonische uitdagingen en succes op de besneeuwde pistes. Sinds het begin heeft het skioord moderniteit gecombineerd met respect voor het milieu en biedt het een model van geïntegreerde architectuur voor toekomstige generaties.

De architectuur van Les Menuires blijft onderwerp van discussie, maar heeft zich ontwikkeld tot een voorbeeld van modernisme in de bergen. Wat ooit werd bespot, wordt nu geprezen om zijn ecologische karakter, dat contrasteert met de traditionele gebouwen van de Alpenvalleien.

Gelegen in het hart van de 3 Vallées, biedt het resort bevoorrechte toegang tot een wereldberoemd skigebied, met 600 km aan pistes, waarvan meer dan 85% boven 1800 meter hoogte. Iconische pieken zoals Cime Caron en La Saulire trekken skiërs van alle niveaus aan, terwijl recente initiatieven zoals de Pointe de la Masse gondel unieke en leerzame ervaringen bieden.

Als toegangspoort tot het grootste skigebied ter wereld is Les Menuires een gastvrije bestemming voor gezinnen en sportliefhebbers. Met het label Famille Plus biedt het een gevarieerd aanbod van accommodatie, diensten en activiteiten voor alle budgetten.

De geschiedenis van Les Menuires gaat terug tot de jaren 1960, toen de regering Pompidou het Plan Neige lanceerde. Sindsdien is de badplaats steeds sterker geworden en was het zelfs gastheer van de Olympische Spelen van 1992, ondanks de aanvankelijke kritiek. De verschillende wijken, van La Croisette tot Reberty, weerspiegelen de architectonische evolutie van het resort met behoud van het unieke karakter.

De recente modernisering van de sector Masse (met een hoogtepunt op 2804 m), met een ultramoderne gondellift en aandacht voor het milieu, getuigt van Les Menuires’ voortdurende inzet voor innovatie en duurzaamheid. Met initiatieven zoals het Flocon Vert label zet het skioord zich in om zijn bezoekers een milieuvriendelijkere ervaring te bieden.

Kiezen voor Les Menuires betekent kiezen voor het grootste skigebied ter wereld, sneeuwzekerheid en ski-in/ski-out vakanties voor alle niveaus. Het is ook de ontdekking van een uniek architecturaal en historisch erfgoed met een onklopbare prijs-kwaliteitverhouding.

Tot slot mag u twee van de topevenementen van deze winter niet missen:

Complètement à la Masse, op 23 maart 2024, een leuke en sportieve dag voor het hele gezin.

Yogiski, een week die in het teken staat van welzijn, van 8 tot 12 april 2024.

www.lesmenuires.com