100% Snow

Peak Performance blijft voor de nodige innovatie in de freeride-wereld zorgen. In november lanceerde Peak Performance de nieuwe Vertical Pro. En net als Rome is ook dit 125-delige freeski-meesterwerk niet in één dag gebouwd. De Vertical Pro werd samen met de professionele skiërs van het Peak Performance team ontworpen om er zo zeker van te zijn dat pasvorm, functie en prestaties helemaal klopten met het vaak radicale terrein waarin ze spelen. Het Vertical Pro-jack is voorzien van een Gore-Tex Pro-technologie en een revolutionaire capuchonconstructie.

Een nauwe samenwerking met de professionele skiërs was essentieel bij de ontwikkeling van de freeride-collectie voor de winter van 2020. Zij hebben immers de kennis van wat je nodig hebt op het gebied van uitrusting, of je nu in de poeder skiet, op skitochten gaat of de meest steile hellingen bedwingt. Uit hun ervaring en expertise werd de nieuwe collectie opgetrokken. “Onze skiërs hebben ons geholpen op verschillende manieren te denken en nieuwe oplossingen te vinden in onze producten. Voor de FW20 skicollectie hebben we deze informatie gebruikt om betere producten te maken en tegelijkertijd de beste producten voor het milieu te creëren.” De nieuwe Vertical Pro-lijn, bestaande uit het Vertical Pro-jack en Vertical Pro-broek, zijn momenteel de beste producten voor de Peak Performance skiërs die deelnemen aan de Freerde World Tour. Bij het maken van deze skikleding is rekening gehouden met alle stappen van de start tot de finish van een wedstrijd.

“We zijn begonnen met te analyseren wat het eigenlijk betekent om deel te nemen aan de Freeride World Tour en wat onze atleten echt nodig hebben. We waren bij hen in Fieberbrunn toen ze meededen. We splitsen hun dag op in vijf verschillende delen om al hun behoeften te begrijpen.

  1. Voorbereidingen.
  2. De weg naar boven (zo moesten de atleten in Japan door verschrikkelijk weer naar de top klimmen, goed voor 440 meter hoogteverschil.
  3. Wachten tot het jouw beurt is.
  4. De run zelf.
  5. Na de finish

Het was ongelooflijk om ze de hele wedstrijd te volgen en het gaf ons veel waardevolle inzichten.”, zegt Staffan Thomasson, Peak Performance Design Manager.

Het resultaat: een product met een eersteklas ademend vermogen, ventilatie, flexibiliteit, bescherming, comfort, zichtbaarheid en duurzame oplossingen. Vertical Pro is voorzien van de nieuwe Gore-Tex Pro-technologie en Gore-Tex Pro Stretch, momenteel het meest ademende membraan. Ontworpen en ontwikkeld om pasvorm, functie en de exacte behoeften hand in hand te laten gaan. Kenmerken zijn onder meer langere ritsen onder de oksels waardoor armen volledig uit de mouwen kunnen komen voor snelle en efficiënte ventilatie.

Het Vertical Pro-jack heeft een gloednieuwe capuchonoplossing die perfect over de helm past. Het heeft ook een ingebouwde stormflap in de capuchon voor bescherming van het gezicht bij harde wind en een hoge kraag met ventilatieopeningen die alleen de onderste helft van het gezicht bedekken. De jas heeft één borstzak in plaats van twee en een afneembare sneeuwvanger, allemaal ontstaan ​​vanuit het idee om zoveel mogelijk onnodige details te verminderen. Bij de Vertical PRO-producten is niets aan het toeval overgelaten. De skicollectie voor FW20 draait helemaal om prestatie met duurzame producten.

Hou onze website in de gaten voor een uitgebreide test in de loop van dit seizoen.

Voor meer info, prijzen en beschikbaarheid, verwijzen we je graag naar www.peakperformance.com of een van de talrijke verkooppunten in België (Republik in Antwerpen, de Peak Performance Concept Store in Knokke, Delsport à Waregem…).