100% Snow

Zaterdag 12 december, eerste skidag van het seizoen. We zijn de in Vercorin, in het kanton Wallis in Zwitserland. Het seizoen is nog niet echt begonnen en er is slechts een lift open.

Dat maakt ons niet uit, we stappen aan het middenstation uit de gondel, halen de vellen uit onze rugzakken en beginnen aan onze klim naar de top van het skigebied. Het sneeuwt zacht, het licht is straf. Het ideale moment om de nieuwe goggles, de Quickshift van Julbo, het merk uit de Jura, te testen. Julbo vernieuwde een aantal jaar geleden reeds haar goggles door de Aerospace aan te bieden. De Aerospace is een masker waarvan de lens naar voren zwaait en zich zo losmaakt van het frame. Daardoor wordt er een extra luchtdoorstroming gecreëerd om zo condensvorming te voorkomen. Dat werkt prima. Met de Quickshift gaat Julbo echter nog een stap verder. Het masker is uitgerust met een Switch Air-systeem, dat een actieve controle van de ventilatie en het comfort van het masker garandeert, dankzij twee verwijderbare delen aan de onderkant van het frame. Dankzij deze innovatie is de modulariteit van het masker totaal, zowel bergop en bergaf, ongeacht de lengte of intensiteit van de inspanning. De Quickshift is gebaseerd op het frame van de Cyrius die een jaar geleden werd gelanceerd. Deze goggle heeft een frameloze constructie en een cilindrische lens die een perfecte stijl, gezichtsveld en pasvorm garandeert.

Ik, van mijn kant, geniet van het landschap en van een perfect zicht tijdens de klim, de bril beslaat op geen enkel moment. De goggle is bovendien uitgerust met een Reactiv 1-3 fotochromatische lens, wat betekent dat zelfs bij weinig licht het zicht optimaal is. Iets wat ik aan den lijve kan ondervinden tijdens meer dan duizend hoogtemeters doorheen een afwisselend landschap van bos en open vlaktes.

Belangrijk is dat je er wel even de aandacht bij houdt en de twee kleine verwijderbare delen van het masker niet in de sneeuw verliest of laat vallen. Persoonlijk heb ik daar geen problemen mee gehad, bij aanvang van de beklimming steek ik ze gewoon in het zakje van mijn vellen. Zo vind ik ze meteen terug wanneer we ons klaarmaken voor de afdaling. De eerste keer vergat ik ze echter weer op hun plaats te steken voor de afdaling en ik voelde meteen het verschil: een sterke luchtstroom op mijn gezicht die me eraan herinnerde dat ik iets vergeten was. Nadat ik de twee magnetische stukken opnieuw op het frame plaats, is het gevoel terug perfect.

Zo, alvast een eerste indruk van deze nieuwe goggles, die ik doorheen de rest van het seizoen uiteraard verder zal testen.

Ook nieuw deze winter bij Julbo: de Rancho limited edition van de high-end Cyrius-goggle.

Enak Gavaggio – ook bekend als Rancho – de beroemdste snor op de ski-planeet tekent een nieuwe samenwerking voor de komst van seizoen 7 van de Rancho Web Show. Zoals hij meteen opmerkt in het interview dat we aan hem wijden in onze laatste editie, is skiën voor hem een ​​spel! Julbo heeft daarom speciaal voor hem en zijn vele fans een nieuw speeltje ontwikkeld naar zijn imago: een frameloos Cyrius-masker uitgerust met het nieuwe cilindrische Reactiv groene spiegelscherm en versierd met stijlvolle metalen afwerkingen zoals een paar nieuwe sporen en een hoofdband geïnspireerd op zijn universum. Net als bij de Quickshift heeft de Cyrius een maximaal gezichtsveld en is hij vederlicht voor een ongeëvenaard comfort. En de XL-maat van het frame biedt zelfs plaats aan elke snor.

Info en prijzen via www.julbo.com 

Eén reactie