100% Snow

Roots, de derde film van The Faction Collective, gaat terug naar de oorsprong van het freeskiing, maar dan gezien door de ogen van de nieuwste generatie skiërs.
Van de couloirs en grotten in de Dolomieten over de nachtelijke landschappen van Ruka tot de mythische pieken van hun thuisbasis Verbier. Roots neemt je mee op een waanzinnige trip doorheen het hele spectrum van freeskiing.

Via acht inspirerende hoofdstukken – van de grotten van de Dolomieten tot de nachtscènes in Ruka tot de mythische toppen rond Verbier – belicht Roots de fundamentele elementen die ons aantrekken tot freeskiing in al zijn vormen. Elk hoofdstuk heeft een eigen kleur, een eigen bestemming, een eigen groep riders en stijl. 26 skiërs, verspreid over generaties, onthullen de onderliggende redenen die hen inspireren om in hun ski’s te klikken. Hoeveel valpartijen er ook nodig mogen zijn om de perfecte lijn of trick te ontdekken, niets houdt hen tegen. De cast is uitzonderlijk wat van Roots misschien wel een van de knapste skifilms voor dit seizoen maakt. In de film zien we ondermeer Elisabeth Gerritzen, Mathilde Gremaud, Sam Anthamatten, Sarah Hoefflin en Yann Rausis aan het werk.

De film is een co-productie met Red Bull Media House. In samenwerking met 1% for the Planet en verschillende klimaatpartners is ‘Roots’ een klimaatneutrale film geworden.