100% Snow

In de serie ‘Hidden Faces’ gaan Paul de Groot en Loïc Isliker op zoek naar onbekende en verborgen flanken in en rond het immense skigebied op de grens van Frankrijk en Zwitserland, Les Portes du Soleil. Uiteraard gaan beide skiërs op zoek naar spectaculair en uitdagend terrein, maar daarnaast wordt er ook veel aandacht besteed aan de weg ernaartoe: veiligheid, routes zoeken en uittekenen, materiaal, beslissingen nemen…

Heb je ‘Hidden Faces’ gemist? Geen nood, hier kan je je nog even onderdompelen in die reeks.

Kortfilm ‘Teeth’ mag je gerust als hun ‘grande finale’ beschouwen. Hierin wordt de legendarische berg ‘Les Dents du Midi’ in Zwitserland bedongen. Het is een iconisch massief dat vanuit het grote skigebied Les Portes du Soleil vanuit zowel Frankrijk als Zwitserland duidelijk zichtbaar is. Na jaren lang deze op het oog te hebben is het Paul en Loïc eindelijk gelukt deze droom waar te maken. 

Net als alle kortere episodes van Hidden Faces skiën, filmen en editen ze zelf. De combinatie van het skiën en zowel het filmen maakt de uitdaging des te groter.  Een klein team van twee skiërs die tegelijkertijd elkaar filmen is wel extra flexibel. Iets dat in deze tijd goed van pas komt want tijdens deze pandemie is het tot nu lastig gebleken de grenzen te verleggen of grotere teams bij elkaar te krijgen. 

In ‘Teeth’ wordt ‘Les Dents du Midi’ langs de zuidkant (de achterkant) benaderd voor de beklimming. Overnachten doen ze in de Refuge ‘Les Dents du Midi’, vlak boven de gletsjer. De volgende dag is het doel om twee couloirs te skiën in één dag. Hoe dat verloopt, zie je in deze behoorlijk spectaculaire en knappe film.