100% Snow

De ‘Patrouille des Glaciers’ is onder toerskiërs een waar begrip. Het is een ski-alpinisme race doorheen de Alpen, van Zermatt naar Verbier. De race wordt tweejaarlijks georganiseerd door het Zwitserse leger en zowel militaire als civiele teams nemen het daarin tegen elkaar op. Een race doordrenkt van historie en waarbij je door de meest waanzinnige hoog-alpine landschappen stapt en skiet.

De ‘Faction Collective’ deed als eerbetoon hun versie van de ‘Patrouille des Glaciers’. Niet als wedstrijd, wel als fantastische trip waarin toeren en freeriden centraal staan. Met riders Sam Anthamatten, Elisabeth Gerritzen, Yann Rausis en Anna Smoothy ben je zowel van spektakel als prachtige beelden gegarandeerd.

Een heerlijke film waarin – met heerlijke zwartwit beelden – wordt teruggeblikt op de eerste edities en oud-deelnemer Jean-Marc Farquet je meeneemt naar het materiaal en het avontuur van de wedstrijden in de jaren tachtig. Dat de Faction Collective van de gelegenheid gebruik maakt om flink wat dikke lijnen te rijden, mag niet meteen verbazing wekken.