100% Snow

Fotto.be – LET’S CREATE MEMORIES TOGETHER

The Wildlinger is een jong en avontuurlijk reisbureau dat zich richt op outdoor en uitdagende en grensverleggende reizen, zowel winter als zomer. Afgelopen winter deelden wij samen met The Wildlinger een pistebully tijdens een week catski in Macedonië. Het hele verhaal daarvan lees je in onze huidige editie, die je hier kan bestellen.

Na het succes van de eerste talkshow over splitboarding “Een avond helemaal gewijd aan splitboarding” heeft Jens Wielandt van The Wildlinger de smaak goed te pakken. Een vervolg liet dan ook niet lang op zich wachten. Met de talkshow ‘Reaching Summits’ gaat Jens deze keer dieper in op het beklimmen van de hoogste toppen, gevolgd door een tweede deel waar de focus op snowboarden ligt.

Starten doen we met Sofie Lenaerts, de eerste vrouw binnen de Benelux die de Seven Summits – de hoogste toppen van de zeven continenten – beklom. En ja, als je denkt dat gezicht van elders te kennen, dat kan zomaar kloppen. Sofie Lenaerts is eveneens presentatrice van het verkeersprogramma ‘Kijk uit’. 

Sven Van Luyck is kinesist en endurance coach bij Het Atelier. Hij vertelt je alles over de broodnodige fysische voorbereiding op dergelijke sportieve prestaties.

Met Jelle Veyt blijven we nog even bij de avonturiers hangen. Net als Sofie Lenaerts wil Jelle de Seven Summits doen, maar Jelle doet dit helemaal op eigen kracht. Dat betekent dat hij met fiets, te voet of de roeiboot naar de voet van de verschillende bergen reist en vervolgens aan de klim begint. Jelle was in 2015 in het base camp van Mount Everest toen daar een aardbeving en lawine voor een pak menselijk leed zorgde. Een beklijvend verhaal.

Met de Nederlander Irian Van Helfteren komen we bij het snowboardgedeelte van deze talkshow terecht. Irian was de eerste Nederlander die zich kon plaatsen voor de Freeride World Tour. Ondertussen ruilde hij Nederland in voor Oostenrijk en werkt hij eveneens als backcountry gids voor The Wildlinger.

Joewen Frijns is teamrider voor DC en Quicksilver. Net terug van een Europese wedstrijd in het Zwitserse Corvatsch vertelt Joewen zijn ervaringen in de slopestyle en big air.

Fotto.be – LET’S CREATE MEMORIES TOGETHER

Afsluiten doen we met de sales manager van Boardriders Belgium, Bert Bousse. Met Boardriders ontwikkelt en verdeelt hij collecties voor Quiksilver, Roxy, Dcshoes, Element, RVCA en Billabong. Als sponsor van Joewen Frijns is Bert dan ook nauw betrokken bij de hele snowboardwereld.

De volledige talkshow

Foto’s en video: Fotto.be