100% Snow

Primeur op 2.300 meter hoogte: vrijetijdscentrum, evenementenruimte én busstation ineen.

Zowel wintersportfanaten, gezinnen als professionals uit de bedrijfswereld verrassen? Een koud kunstje voor Val Thorens! Het bekende skigebied met het langste skiseizoen opent op 1 december ‘Le Board’, een gloednieuw sport- en wellnesscomplex op 2300 meter boven zeeniveau. Vanop het karakteristieke snowboarddak kijk je uit over de adembenemende Alpen, binnenin trakteren ultramoderne congreszalen, sportruimtes en een waterpark je op ontspanning. “We kunnen niet wachten om straks, voor de 50e keer intussen, onze pistes te openen en de eerste bezoekers te verwelkomen in ‘Le Board’.”

Nieuwbouw op maat van de moderne skiër

Na twee jaar werken is de nieuwe hotspot in hartje Val Thorens klaar. ‘Le Board’ is een innovatief en ambitieus project geworden, met 17000 m2 ruimte voor sport, spel en evenementen. Vrij uniek is de integratie van een busstation, met bagagedrop en een aangename ontvangstruimte om reizigers vlot naar hun accommodatie te helpen. De nieuwbouw, duurzaam ontworpen, gaat gepaard met een investering van circa veertig miljoen euro. 

Le Board biedt eigentijds comfort voor een breed publiek”, vertelt Marc Hudry, directeur van SOGEVAB, de organisatie die de sport- en vrijetijdscentra in de Belleville-vallei, waartoe Val Thorens behoort, beheert. “De werken waren niet altijd evident op deze hoogte, maar we zijn bijzonder tevreden met het resultaat. ‘Le Board’ biedt tal van mogelijkheden op het vlak van ontspanning en evenementen, op maat van de moderne skiër. Een concert, een openluchtbioscoop of een kerstdorp voor 3000 man op het dak? Het kan. Ook in het gebouw zit je – met bijna 14000 m2 aan sport, spel en wateractiviteiten -, naast de polyvalente ruimtes om publieke of B2B-evenementen te houden niet snel om inspiratie verlegen. De start van het winterseizoen ziet er alvast veelbelovend uit!”

Van waterpark tot amfitheater met zicht op de bergen

Val Thorens is in vijftig jaar uitgegroeid tot een van de meest populaire wintersportgebieden ter wereld – dat bewijzen ook de zeven titels van ‘Beste skigebied ter Wereld’ sinds 2013. Elk jaar zakken 1,9 miljoen sportievelingen af naar de 150 kilometer pistes, vooral Fransen (27%), Britten (23%), Nederlanders (13%) en Belgen (8%). Als hoogstgelegen skioord in Europa, met het langste ononderbroken skiseizoen (dit jaar van 19 november 2022 tot 8 mei 2023) kan Val Thorens dan ook heel wat troeven uitspelen: 80% van het skigebied boven 2300 meter, gemiddeld zes meter sneeuw per winter en ultramoderne skiliften en kabelbanen die je tot 3200 meter hoogte brengen. ‘Le Board’ maakt het comfortplaatje nu helemaal compleet. ​ 

Naast het snowboardvormige dak buiten (3205 m2) kan je je binnen (13795 m2) ‘Le Board’ uitleven in:

  • een waterpark van 1000 m2 met een recreatiebad met watervallen, verzonken banken, massagestralen, bubbelbedden en twee zwembanen van twintig meter. De wellnessruimte telt twee balneotherapiebaden, drie sauna’s, een hamam, koudwaterbron en sneeuwfontein, kruidentheesalon, rustruimtes en tien behandelcabines voor massages en lichaamsbehandelingen.
  • de Arena, een polyvalente ruimte van 1385 m², biedt plaats aan maximaal 3000 mensen, zowel voor sporttrainingen en sportinitiaties (volleybal, basketbal, handbal, tafeltennis, badminton…) als voor muzikale, culturele en professionele evenementen.
  • vijf fitness- en bodybuildingruimtes met de nieuwste machines voor cardio-krachttraining en alle toestellen voor fysieke voorbereiding (bv. vrije gewichten).
  • een pretpark met drie zones voor verschillende kinderactiviteiten per leeftijd: van zes grote trampolines over een gigantische speeltuin met glijbanen en touwbruggen tot een spelletjeszone voor de jongsten.
  • een professionele seminarieruimte met congreszalen, een amfitheater met 446 zitplaatsen, de Arena die plaats biedt aan 1800 tot 3000 personen, twaalf vergaderzalen, een loungeruimte en toegang tot het terras met uitzicht op de bergen.