100% Snow

Het bekende skigebied Val Thorens opent straks voor de vijftigste keer zijn pistes.

Letterlijk en figuurlijk op eenzame hoogte, heeft ‘Val Tho’ zich voor het jubileumseizoen flink opgemaakt. Blikvanger is het gloednieuwe sport- en wellnesscentrum ‘Le Board’. Het jongste van alle grote skioorden is duidelijk van plan dit jaar opnieuw op zoek te gaan naar de achtste titel van ‘Beste skigebied ter Wereld’. ​

Val Thorens is het hoogstgelegen skidorp in Europa, en voor velen hét wintersportwalhalla. Met het langste skiseizoen, zes maanden van november tot mei, zonder onderbrekingen. Met 80% van het skigebied boven de 2300 meter en gemiddeld zes meter sneeuw per winter. Met ultramoderne skiliften en kabelbanen als de legendarische Cime Caron, die skiërs tot op 3200 meter brengt. En dan is er nog de uitzonderlijke weelde aan kuur- en spahuizen, après-ski en gastronomie.

Besneeuwde hellingen zijn er voor alle skicategorieën: van off-piste durvers tot beginners of gezinnen met kinderen. Val Thorens trekt elk jaar 1,9 miljoen skiliefhebbers naar zijn 150 kilometer pistes en 25543 bedden, vooral Fransen (27%), Britten (23%), Nederlanders (13%) en Belgen (8%); bijna 75% van de bezoekers is dus internationaal. Op zijn vijftigste past ‘Val Tho’ zich met groot succes aan de trends en behoeften van de moderne skiër aan. Beste bewijs: zeven titels van ‘Beste skigebied ter Wereld’, en dat sinds 2013. 

De reden voor dat succes? De sneeuwcondities natuurlijk, maar ook een uniek DNA, een eigenzinnige pioniersgeest. Want Val Thorens kwam er ondanks, niet dankzij de omstandigheden. Investeerders stonden niet in de rij; het was te hoog, te ver, te koud, te winderig en te riskant. Maar dankzij hun bergervaring slaagden de pioniers erin dit natuurlijke terrein met veel doorzettingsvermogen toch te ontwikkelen. En nu, vijftig jaar later, is het bij de populairste wintersportbestemmingen ter wereld.

Nieuw: indoor sport & wellnesscentrum 

17000 m2 aan innovatie in sport, ontspanning en wellness: vanaf december 2022 vind je in het centrum van Val Thorens ‘Le Board’, zo genoemd naar het snowboardvormige dak. Dit sport- en wellnesscentrum, evenementenruimte en busstation in één is de nieuwe hotspot om voor je lichaam en geest te zorgen. Ideaal om na het skiën op te laden of om bij slecht weer te relaxen.

Een greep uit het aanbod? Meer dan 1000m² aquatische ruimte met zwembad, waterspelen en een plonsbad. Een wellnesszone met sauna, hammam, bubbelbad, sensatiedouches, baden, een rustruimte en behandelingskamers voor massages. Te warm? Koel af onder de ijswaterval of in het koudwaterdompelbad voor je je terugtrekt in het theesalon. 

Een uitgebreide fitnessruimte, een pretpark met trampolines en een avonturenparcours met glijbanen maken het aanbod voor jong en ouder compleet. Tot slot heeft ook nieuwe busstation er een onderkomen, met bagagedrop en een aangename ontvangstruimte om reizigers gemakkelijk de weg naar hun accommodatie te helpen vinden. 

Nieuw: space fun zones

De fun zones in Val Thorens zijn de ideale plek om samen als gezin te skiën. Dit seizoen zijn ze opnieuw ingericht om de jongsten en beginners de basiskneepjes van de sport bij te brengen. ​ Het thema reikt naar de sterren, maan en kosmos. Zo kun je Valthy, de Val Thorens mascotte, en zijn vrienden (Abby de bij, Chamy de gems en Foxy de vos) tegenkomen op twee nieuwe hellingen en fun zones: de nieuwe ruimtepiste en de ‘Expérience spatiale’. Het ruimteavontuur gaat door in het hele skioord, met familiespelletjes op de pistes en in het dorp. Uitrusten kan je in de nieuwe gekoelde picknickzone met een adembenemend uitzicht op de omringende bergen.

Tot slot laat ook de horeca in Val Thorens zich niet onbetuigd ter gelegenheid van het jubileumjaar. Gastronomisch genieten kan je vanaf nu in de gerenoveerde restaurants La Maison en La Face Ouest, beide aan de Place Caron. De hotels 3 Vallées, Fahrenheit 7, Fitz Roy en Altapura kregen eveneens een makeover en ontvangen de gasten met open armen.