100% Snow

De volgende dagen gaan vier Julbo-atleten op weg om de zevende hoogste berg ter wereld te bedwingen en te proberen de gehele Dhaulagiri (8167 meter) in Nepal te skiën. Een van de laatste achtduizenders die nog bedwongen moet worden, dat is de grote uitdaging die Vivian Bruchez, Mathieu Maynadier, Michael Arnold en Mathéo Jacquemoud dit najaar op de Dhaulagiri te wachten staat. De vier atleten vormen een zeer complementaire groep bergbeklimmers/skiërs voor deze expeditie.

Hoewel verschillende expedities zich al aan deze missie hebben gewaagd, is niemand er tot nu toe in geslaagd de normale White Mountain-route in zijn geheel te skiën. Het brillenmerk Julbo is een van de belangrijkste partners in het project. Oogbescherming is een essentieel onderdeel van hun uitrusting en zal ongetwijfeld een bepalende factor zijn voor het succes van het project. Zij kunnen dus rekenen op optimale zonbescherming met producten die Julbo speciaal voor hen heeft ontworpen. Met een versterkte bescherming tegen het zeer sterke zonlicht op deze hoogte en de extreme kou die ze dag en nacht moeten trotseren, is in samenwerking tussen de atleten en het merk uit de Jura een capsulecollectie zonnebrillen en goggles ontwikkeld.

Hoewel de vier Julbo-atleten allemaal een indrukwekkende staat van dienst hebben, is dit de eerste keer dat zij hun talenten bundelen voor een dergelijk project. En hoewel ze niet allemaal in de Himalaya zullen aankomen met uitgebreide ervaring met klimmen en skiën op grote hoogte, zullen ze kunnen vertrouwen op hun aanvullende vaardigheden. Voor een dergelijke poging op meer dan 8000 meter hoogte moet met veel factoren rekening worden gehouden, waardoor dit avontuur heel anders is dan wat men in de Alpen gewend is. Acclimatisatie, uitrusting, extreme koude, logistiek, het juiste weervenster – dit zijn allemaal verschillende kwesties waarop de atleten zich moeten voorbereiden, waarop zij moeten anticiperen en waarmee zij ter plaatse moeten omgaan om de top te bereiken en de afdaling te maken.
Na aankomst in Kathmandu midden september zijn ze onmiddellijk op weg gegaan naar het basiskamp en acclimatiseren momenteel. De poging tot beklimming en afdaling op ski’s zal naar verwachting plaatsvinden tussen 1 en 10 oktober.

Om de expeditie en de avonturen van de 4 atleten te volgen, is een podcastkanaal beschikbaar op https://open.spotify.com/playlist/1oD6VbZucahhOhfP2jdU9u

Vind alle informatie over dit project op https://www.julbo.com/en_gb/julbo-dhaulagiri-expedition