100% Snow

Winter, dat is magie: overal lichtjes, heerlijke geuren rondom en vooral veel pret, ontspanning en natuur. Beleef de witte wonderwereld in al zijn facetten: tijdens het bezoek aan een kerstmarkt, in authentieke hutten, in knusse accommodaties en niet in het minst terwijl je geniet van onze Zuid-Tiroolse keuken. Zonovergoten pistes, rodelbanen en wandelpaden liggen op je te wachten. Neem een van onze moderne liften naar de bergtop, bind je ski’s onder of plaats je slee in startpositie, en daar suis je al naar het dal – terwijl het indrukwekkende Unesco-werelderfgoed van de Dolomieten je ogen maar blijft verwennen. Geniet van je winter in Zuid-Tirol samen met jouw lievelingsgezelschap, je gezin of vrienden. 

Wintertijd = welnesstijd

Wat is er heerlijker dan je in de winter te verwennen met weldadige wellness? De thermen, wellnesshotels en krachtplaatsen van Zuid-Tirol bieden je pure ontspanning. Wellness in Zuid-Tirol – dat betekent relaxen in comfortabele wellnesshotels, ontspannen genieten van het bijzondere natuur- en cultuurlandschap tussen de Dolomieten en de wijngaarden en van traditionele wellnessbehandelingen als het Zuid-Tiroolse hooibad. De thermen in de stad Merano/Meran zijn het paradepaardje op wellnessgebied in Zuid-Tirol. Ook in zwemparadijzen als het Acquarena in de stad Bressanone/Brixen en het Cascade in het dal Tauferer Ahrntal kunt u op en top ontspannen.

Meer ideetjes: https://www.suedtirol.info/nl/beleven/wellness-ontspanning

Actief zijn in de sneeuw

Sneeuw, skiën, sport, actief zijn in de zuivere, frisse berglucht… De winter in Zuid-Tirol heeft vele activiteiten in de natuur voor jou in petto. Hoe ziet jouw perfecte winterdag eruit? Het gevarieerde Zuid-Tiroolse landschap biedt alles voor een net zo afwisselende wintervakantie. Wat dacht u van skiën in de Dolomieten en het Ortlergebied? Of misschien houdt u meer van mooie winterwandelingen en culinair genieten? Of u nu wilt alpineskiën, toerskiën, langlaufen, snowkiten of ijsklimmen – Zuid-Tirol biedt voor elk wat wils.

Kijk hier voor de beste pistes en de leukste rodelbanen: https://www.suedtirol.info/nl/beleven/winter

De charme van de steden

Een van de charmantste manieren om een stemmige adventstijd in Zuid-Tirol te beleven, is een verblijf in een stadshotel. Alles is hier binnen handbereik: kerstmarkten, traditionele herbergen, koffiehuizen, winkels en musea. Hou je van een gemoedelijke sfeer? Of mag het toch liever een hip designhotel zijn? Geen wens blijft onvervuld in de Zuid-Tiroolse steden. 

Geniet van de sprankelende sfeer in de Zuid-Tiroolse steden in de volgende accommodaties: https://www.suedtirol.info/nl/accommodatie/stedelijke_sfeer

Keukens met sterren

Ben je fan van speelse alpien-mediterrane aroma’s op je bord? Geniet ervan tijdens je wintervakantie in een van de talrijke sterrenrestaurants van Zuid-Tirol, die jaar in jaar uit door de vermaarde Guide Michelin bekroond worden. Met hun passie en grote kunde zetten onze chef-koks de authentieke Zuid-Tiroolse keuken in de schijnwerpers. De Zuid-Tiroolse koks koken de sterren van de hemel, wat blijkt uit het grote aantal Michelinsterren die zijn uitgereikt aan Zuid-Tiroolse restaurants. Het zijn er 25 en daarmee is Zuid-Tirol de Italiaanse provincie met de meeste bekroonde kooktalenten.

`Hier vindt u alle Michelinsterren-restaurants in Zuid-Tirol overzichtelijk op een rij: https://www.suedtirol.info/nl/beleven/eten-drinken/restaurants-andere-eetgelegenheden/michelinsterren-restaurants