100% Snow

Voor wie de Freeride World Tour een beetje volgt, is de naam Yann Rausis ongetwijfeld geen vreemde onbekende. Local van Verbier, ging Yann tijdens zijn eerste seizoen in de Freeride World Tour meteen met de prijs als ‘Rookie of the Year’ lopen en viel het met een vierde plaats net naast het podium. Van tricks in het park over de klassieke lijnen in Verbier en het de hele Wallis-regio in Zwitserland heeft Yann Rausis zich ontpopt tot een sterke en erg veelzijdige skiër die geen schrik heeft van ‘big drops’ en pittig uitdagende lijnen.

Met ‘From Source’ stelt Yann Rausis nu een erg geslaagde film voor, volledig geproduceerd door Yann zelf.

Het verhaal

Een skiër dwaalt bij een heldere volle maan helemaal alleen over een gletsjer en stapt in de afgrond van een gletsjergrot. Zijn verlangen naar spirituele bevrijding heeft hem hierheen geleid, zo ver mogelijk van alles wat hij kent. In de diepte van het onbekende ervaart hij aan de hand van visioenen over freeriden, een mystieke verbinding met zijn hogere zelf. De volgende dag ziet hij de wereld met andere ogen, met een frisse en verjongde geest.

Het resultaat is een erg knappe en stijlvolle skifilm waarin niet enkel Yann als skiër uitblinkt maar ook zijn vaardigheden als filmmaker uitstekend in de verf worden gezet.